Haber

Sözleri gündem oldu! Davutoğlu’ndan farklı savunma!

Bir televizyon programında tepkilere neden olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı içeride veya dışarıda olsun, karar süreçlerinde doğrudan genel başkanların imza yetkisi olacak.”sözlerini yorumladı.

BAŞBAKAN’A VASİYETİ BAKANLAR Mİ KURDU?

Davutoğlu, sözlerine yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak, ‘ ‘Bakanlar Kurulu kararlarını bütün bakanlar imzaladı, imzalar tamamlanmazsa Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe giremez. Üçlü kararnameler de vardı. Koalisyon hükümetlerinde de durum böyleydi. Bu durumda bakanlar başbakan üzerinde vesayet mi tesis ediyorlardı?dedim.

Altı Masa liderlerinin oyların yüzde 51’ini alarak cumhurbaşkanı olan kişiyle aynı söz hakkına sahip olduklarının vesayet sayıldığı söylemlerine yanıt veren Davutoğlu, şöyle konuştu: “Tüm yetkileri tek başına kullanmak isteyen bir aday, kimseye ihtiyaç duymadan seçime girer ve yetkilerini kullanır. Ancak altı liderin onay ve desteğiyle seçime giren bir aday, şu gerçeği de kabul etmiş demektir: genel başkanlar yürütme yetkisinin kullanılmasında etkin bir konuma sahiptir.” benFişlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu