Sağlık

Gaziemir’de sosyal hizmetlerle zorluklar aşılıyor

Çok yönlü sosyal hizmetleriyle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere yardım eli uzatan; Çocuklara, engellilere ve kadınlara destek veren Gaziemir Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı dezavantajlı ailelere 5 yılda 18 bin 84 kez nakdi ve nakdi destek sağladı.

Gaziemir Belediyesi, ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara sosyal projeleriyle destek oluyor. Özel bir çalışmayla belediyeye başvuran ve yardım talebinde bulunan bireylerin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı belirleniyor. Belediyenin sosyal hizmet uzmanları, sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuranların evlerinde inceleme yaparak ailenin ekonomik durumunu tespit ediyor. Belediye, yaptığı inceleme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve resmi kurumlardan gerekli belgeleri getiren ailelere de benzer yardımlarda bulunuyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere yardım eli uzatıldı; Çocuklara, engellilere ve kadınlara destek verildi.

Yeterlilik kampanyası Sosyal Market ile büyüyor
Gaziemir Belediyesi, 2020 Ağustos ayında hizmete açılan Sosyal Market’te yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Sosyal Market’te hayırseverlerin yaptığı bağışlar, belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Gaziemir’in “İyilik ve Dayanışma Merkezi” Sosyal Market’ten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü kart veriliyor. Kart sahibi aileler, kartlarındaki puanlar karşılığında “Sosyal Market”i ziyaret ederek gıda, temizlik ürünleri ve giyim ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor. Sosyal Market’ten bugüne kadar 1.063 aile faydalandı.

çok taraflı sosyal hizmet
Geniş bir yelpazede sosyal hizmet sunan belediye, Nisan 2019’dan bu yana 2 bin 27 öğrenciye okul çantası, 600 öğrenciye ayakkabı ve 3 bin 267 kırtasiye seti bağışladı. Belediye, 22 üniversite öğrencisine toplam 88 bin lira eğitim desteği sağladı. Aileleri ekonomik sıkıntı yaşayanlar. Belediye, sel, yangın gibi doğal afetlerden etkilenen 48 aileye destek verirken, ihtiyaç sahibi 488 aileye ev eşyası bağışı, 137 aileye ise yakacak yardımı yaptı. Belediye, 3.410 gıda kolisi ve 788 alışveriş çeki dağıtarak 169 haneye kurban, 39 aileye de balık yardımında bulundu. Belediye 668 aileye patates, 300 aileye domates, 15 aileye üzüm yardımında bulundu. Nisan 2019’dan 2023 sonuna kadar 36 haneye 97 bin 435 lira nakdi yardım sağlayan belediye, 5 yılda toplam 18 bin 47 haneye de birebir yardım ulaştırdı.

Engelli ve hasta vatandaşlara da destek veren belediye, bağış yapan vatandaşların da desteğiyle 107 kişiye hastane yatağı, 40 vatandaşa ise manuel tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Engelli bireylere hizmet veren Engelli Danışma Birimi’nde 1.372 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. Belediye ekiplerinin engelli veri tabanı oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği saha araştırmasında 1.024 hanede araştırma yapıldı ve 1.296 kişinin farklı engelli gruplarına sahip olduğu belirlendi. Vatandaşların acı günlerinde yanında olan belediye, yakınlarını kaybeden 2 bin 917 vatandaşa cenaze ve taziye hizmetleriyle hizmet verdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-havza.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu